En måndagkväll som denna fick det bli en raskt ihopslängd kasslergratäng. Fyra portioner 500 gram kassler 2 dl grädde 1 dl cremefraiche 3. - Läs hela inlägget här 500 gram kassler. 1 dl cremefraiche
Jättemumsig kassler med Italiens touche stod på menyn idag. Skiva kassler tunt & lägg i en ugnsform. Häll smeten över kasslern i formen och strö sedan ost över
Lägg skivad mozzarella övers och krydda med svartpeppar. Blanda créme fraiche och pasta. Skiva kasslern i små fyrkanter och stek till så de får lite yta tillsammans med grönsakerna
Mozzarella, småpaket. Créme fraiche. Det är inte ofta vi äter kassler men förra veckan ”rensade” jag frysen och hittade en bit så varför inte göra något enkelt med den tänkte jag
Exempel på rätter som jag bruka använda den till är olika former av gratänger, en av killarnas favorit är att steka några skivor kassler som jag lägger i en ugnsfast form, häller på tomatsåsen och garnera med mozzarella
Strö ut mozzarella bitarna sedan överst. ett gäng med soltorkade tomater i strimlor. Blanda samman basilika, oregano, vitlök, tomatpuré och crème fraiche
Fördela över kasslern. Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Servera dem med en god sallad med lite vinägerdressing i samt fetaost, oliver, soltorkade tomater etc s¨å det blir lite matigare