Ärtsoppa med kasslerÄrtsoppa med kassler, serverat med senap och ostmacka. Pasta med bacon, ädelost och sparrisPasta med bacon, ädelost och broccoli - byt mot sparris
Krämig pastagratäng med kassler, broccoli och färskost (recept nedan. Lägg baconet på hushållspapper att rinna av en stund medan du steker köttbullarna och kasslern
Broccoli. 8 dl fjärilspasta200 g kassler1 paket baconPurjolökChampinjonerBroccoliKeldapastasås. Mild ost140 g ädelost, jag valde att använda Kvibille SpecialPeppar, vitlökskryddaKoka upp pastan enligt anvisningarFinskär kasslern, bacon, purjolöken och broccolin. Smörj en ungsfast form med smörHäll över all blandning och pasta i formenSmula ner ädelosten tillsammans med Keldas såsHäll över såsen över gratängen och blanda runtPeppraoch krydda med vitlökskryddaStäll i mitten av ugnen på 225 grader i 25 minuter. Man kan ha ett osttäcke över om man vill 8 dl fjärilspasta. 200 g kassler. 1 paket bacon
Rör om och servera till pasta tillsammans med färskriven lagrad ost. Fräs lite bacon klippt i småbitar eller finhackad rökt skinka i enstekpanna, lägg i den avrunna broccolin och låt det puttra någraminuter