Kassler apelsin recept

Honungslackad kassler

Honungslackad kassler

Ta bort eventuellt nät runt kasslern. Servera dem till skivad kassler och ris. kassler i bit. saft av 1/2 citron + 1/2 apelsin
Kassler Bombay

Kassler Bombay

Lägg strimlad sallad och bitar av tomat, gurka och apelsin runtom. Skiva kasslern ganska tunt. Lägg kasslern i stor form varvat med purjolöksstrimlorna
Kassler med Mimosasallad

Kassler med Mimosasallad

Apelsin funkar också. Skiva kasslern. Servera kasslern i skivor med Mimosasalladen, kokt potatis och broccoli samt grönsallad
Kassler med apelsinsås

Kassler med apelsinsås

Värm såsen försiktigt och bjud kasslern tillsammans med såsen och nykokt pasta. Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor
Bräckt kassler med apelsinsalsa

Bräckt kassler med apelsinsalsa

Bräck kasslerskivorna hastigt cirka ½ minut på varje sida. Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar
Bräckt kassler med apelsinsalsa

Bräckt kassler med apelsinsalsa

Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i bitar. Blanda i apelsin, lök och mynta
Kall fylld kassler

Kall fylld kassler

Blanda honung, ingefära och apelsinsaft och häll över köttet. Skär en djup ficka i kasslern och stoppa den full med hacket
Pasta med gröna ärtor- och baconsås

Pasta med gröna ärtor- och baconsås

Kassler, skinka & bacon,. Jag och min dotter bakade ju kanelbullar med mandelmassa och apelsin i torsdags, så vi tog med oss en påse ner till Blekinge och bjöd på dem
Kasslersallad - en matig sommarsallad

Kasslersallad - en matig sommarsallad

Saft av en apelsin. Kasslersallad. Skivad apelsin. Skär kasslern i strimlor och lägg i en skål. Tillsätt majonnäs, gräddfil, apelsinsaft och curry
Carnitas y tortillas!

Carnitas y tortillas!

Kiras "carnitas"1 kg fläskkarrée (kassler på finska) 1 apelsin, saften 2 lime, saften 1/4 dl soja 2 tsk spiskummin 2 tsk korianderfrön 2 tsk paprikapulver 3 klyftor vitlök, hackade1 habanerochili (akta dig, väldigt starkt. ) 3 dl köttbuljong 2 dl cola salt Slå sönder korianderfröna och blanda tillsammans med de övriga (torra) kryddornaSkär köttet i stora kuber och massera in kryddblandningen och vitlöken, tillsätt salt Lägg köttet på ett fat och häll i saften av apelsin och lime, blanda i soja och chili Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar, eller övernatten i kylskåpet (som jag gjorde, men kom ihåg att ta ut köttet i god tid innan du steker det)Lägg ugnen på 170 grader och lägg en stekpanna på spisen och värm den tills rykande het Lägg i olja och bryn köttbitarna lite åt gången tills de fått rejält med färg Lägg köttbitarna i en ugnsformHäll till sist i marinaden, buljongen och colan i stekpannan, koka upp och skrapa av allt det goda som blivit kvar av köttetHäll såsen på köttet så att det täcker 3/4 av köttbitarna (om det inte gör det, kan du tillsätta lite vatten) Lägg ugnsformen i ugnen utan lock, låt sjuda i ca 3 h Vänd på köttbitarna med jämna mellanrum så de får jämt med färg När ca hälften av vätskan sugits upp av köttet (efter ca 3 h) kan du ta bort kött bitarna och låta dem svalna en aning Riv köttet med en gaffel till mindre "strån" och lägg det tillbaka i formen och in ugnen (vid detta skede hade jag silat vätskan så att jag fick bort överlopps habanero chili, det var nämligen starkt) tillsammans med den resterande vätskan (i ca 1 h)Köttet är klart när all vätska sugits upp, och när det fått en mörk fin färg, kom ihåg att röra om i köttet med jämna mellanrum, så färgen blir jämnNjut med tortillas eller tacos, salsa roja eller Pico de Gallo med guacamole eller utan. 1 apelsin
Pastagratäng med pizzasmak

Pastagratäng med pizzasmak

Hacka kasslern och strö de över makaronerna. Strimla vitkål och morot, skala apelsinen och skär den i bitar
Vintrig sallad.

Vintrig sallad.

Varken catering eller oxfilé blev det på tallrikarna igår, istället låg där en matigare och frisk sallad som vi åt till kassler som vi penslade med honung och olja innan vi stekte den på grilljärnet

Lyxig smörgåstårta

Finhacka kassler och purjolök. Toppa med ekbladssallad, räkor, vindruvor,skinka, kiwi, hårdkokt ägg, gurka, apelsin, körsbärstomater mm
Kasslersallad | Mitt kök

Kasslersallad | Mitt kök

Tillsätt majonnäs, gräddfil, saften av en apelsin, curry, salt och svartpeppar. Skär kassler i lång strimlor och lägg i en skål
Matsedel vecka 32

Matsedel vecka 32

Onsdag - Krämig potatissallad till kallskuren kassler. Här har jag i alla fall kombinerat lax med apelsin och granatäpple, som sedan ackompanjeras av en sötsyrlig limesås
Magazine mondays

Magazine mondays

Jag skulle kunna tänka mig att servera detta som förrätt, men kanske byta ut kasslern eller kan man ha kassler som förrätt

ICAs jul

Denna kommer jag att laga igen och servera med tex kassler, rökt skinka eller grillad kyckling. Inkokt saffranslax med apelsin och grönpepparmajonäs