Lägg strimlad sallad och bitar av tomat, gurka och apelsin runtom. Skiva kasslern ganska tunt. Lägg kasslern i stor form varvat med purjolöksstrimlorna
Kassler, skinka & bacon,. Jag och min dotter bakade ju kanelbullar med mandelmassa och apelsin i torsdags, så vi tog med oss en påse ner till Blekinge och bjöd på dem
Kiras "carnitas"1 kg fläskkarrée (kassler på finska) 1 apelsin, saften 2 lime, saften 1/4 dl soja 2 tsk spiskummin 2 tsk korianderfrön 2 tsk paprikapulver 3 klyftor vitlök, hackade1 habanerochili (akta dig, väldigt starkt. ) 3 dl köttbuljong 2 dl cola salt Slå sönder korianderfröna och blanda tillsammans med de övriga (torra) kryddornaSkär köttet i stora kuber och massera in kryddblandningen och vitlöken, tillsätt salt Lägg köttet på ett fat och häll i saften av apelsin och lime, blanda i soja och chili Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar, eller övernatten i kylskåpet (som jag gjorde, men kom ihåg att ta ut köttet i god tid innan du steker det)Lägg ugnen på 170 grader och lägg en stekpanna på spisen och värm den tills rykande het Lägg i olja och bryn köttbitarna lite åt gången tills de fått rejält med färg Lägg köttbitarna i en ugnsformHäll till sist i marinaden, buljongen och colan i stekpannan, koka upp och skrapa av allt det goda som blivit kvar av köttetHäll såsen på köttet så att det täcker 3/4 av köttbitarna (om det inte gör det, kan du tillsätta lite vatten) Lägg ugnsformen i ugnen utan lock, låt sjuda i ca 3 h Vänd på köttbitarna med jämna mellanrum så de får jämt med färg När ca hälften av vätskan sugits upp av köttet (efter ca 3 h) kan du ta bort kött bitarna och låta dem svalna en aning Riv köttet med en gaffel till mindre "strån" och lägg det tillbaka i formen och in ugnen (vid detta skede hade jag silat vätskan så att jag fick bort överlopps habanero chili, det var nämligen starkt) tillsammans med den resterande vätskan (i ca 1 h)Köttet är klart när all vätska sugits upp, och när det fått en mörk fin färg, kom ihåg att röra om i köttet med jämna mellanrum, så färgen blir jämnNjut med tortillas eller tacos, salsa roja eller Pico de Gallo med guacamole eller utan. 1 apelsin
Varken catering eller oxfilé blev det på tallrikarna igår, istället låg där en matigare och frisk sallad som vi åt till kassler som vi penslade med honung och olja innan vi stekte den på grilljärnet
Onsdag - Krämig potatissallad till kallskuren kassler. Här har jag i alla fall kombinerat lax med apelsin och granatäpple, som sedan ackompanjeras av en sötsyrlig limesås