Karl johan svamp recept

Krämig Karl Johan Svampsoppa...

Krämig Karl Johan Svampsoppa...

I år har ju tydligen KarlJohansvampen tagit täten i skogen och det uppenbarligen kryllar av dem. Hatten på KarlJohan består av två lager
Karl Johan - soppa

Karl Johan - soppa

Svamp och vatten är ingen kombo men stå och borsta tar ju evigheters evigheter så till slut slängdes pensel åt fanders och de sköljdes av under rinnande vatten
Karl Johan och kantarellrisotto

Karl Johan och kantarellrisotto

 Börja i en annan panna att steka svampen. Stek helt torrt utan matfett tills vattnet i svampen avdunstat
Onsdagspasta med Karl Johan

Onsdagspasta med Karl Johan

Tog en sväng om Coop Forum idag också och fann precis det jag sökte, nämligen KarlJohansvamp. Johansvampar tärnade
Lunch med Karl Johan

Lunch med Karl Johan

”och höll upp en dubbel KarlJohansvamp som var flera dm hög. Jag tror min sambo var en svamphund i sitt förra liv
Confiterad svamp och tomat

Confiterad svamp och tomat

Dela svampen i grova bitar och vänd dem i en aning salt. Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett
Karl Johanomelett med Västerbotten och lite sting

Karl Johanomelett med Västerbotten och lite sting

Jag hade nämligen glömt bort att jag tagit fram en påse svamp till middagen igår. 1-2 port0,5 dl hackad KarlJohan (eller annan färsk svamp)3 ägg2 msk grädde0,5 dl riven Västerbottensostörtsaltnågra skvättar tabascoev persiljaStek svampen en stund så du får bort vätskan. 0,5 dl hackad KarlJohan (eller annan färsk svamp)
Svamp!

Svamp!

Han visade oss också hur vi ska känna igen och plocka just KarlJohan-svampar. och KarlJohan. Svamp. En granne kom förbi med svamp, både kantareller
Cannelloni med kyckling och svamp

Cannelloni med kyckling och svamp

4 dl crème fraiche Bonjour Cuisine KarlJohansvamp & Champinjon. 600 g färska lasagneplattor Fyllning 2 grillade kycklingar 400 g färska champinjoner 2 röda lökar 140 g färsk bladspenat 4 dl crème fraiche Bonjour Cuisine KarlJohansvamp & Champinjon 4 dl riven ost Salt Svartpeppar Sås 3-4 msk flytande margarin 1 ½ dl vetemjöl 2 liter mjölk Salt Svartpeppar
Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

Trattkantarell och Karl Johansvamp soppa

100 g KarlJohansvamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en