Svamp och vatten är ingen kombo men stå och borsta tar ju evigheters evigheter så till slut slängdes pensel åt fanders och de sköljdes av under rinnande vatten
Jag trodde jag hade karlJohansvamp hemma i frysen, men den hade gått åt upptäckte jag sen hemma. Kan tänka mig att om man har torkad svamp är det gott att fylla köttfärsen med också, nu tog jag lite kantarellfond i smeten
Jag hade nämligen glömt bort att jag tagit fram en påse svamp till middagen igår. 1-2 port0,5 dl hackad KarlJohan (eller annan färsk svamp)3 ägg2 msk grädde0,5 dl riven Västerbottensostörtsaltnågra skvättar tabascoev persiljaStek svampen en stund så du får bort vätskan. 0,5 dl hackad KarlJohan (eller annan färsk svamp)
Lägg svampen i blöt. Häll av vattnet och grovhacka svampen. Fräs svamp, lök och vitlök med lite smör och olivolja tills de får lite färg och vätskan försvunnit från svampen
100 g KarlJohansvamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en