Ta fram en rymlig ugnsfast gryta med lock. Varva nötkött, grönsaker och kryddor i en stor gryta. Idag är det Finlands nationaldag, även kallad självständighetsdagen
I bästa fall står det vad som är tänkt att göras med köttet, typ karelsk stek… hmm… skärpning. Lägg alla ingredienserna till spadet i en gryta där köttet ligger trångt så att spadet når högt runt om köttet (det täcker dock inte helt)
Är uppvuxen med karelska piroger och olika grytor. Då var det dags igen för en intervju, denna gången är det Mr Ghee eller rättare sagt Janne Villman som svarar på mina frågor
6 portioner700 g färdig köttblandning för karelsk stek(eller ca 250 gram av vardera lamm, nöt och fläsk)2 klyftade lökar1 morot skuren i bitar2 lagerblad6 kryddpepparkorn2–3 tsk saltkokande vattenVarva kött, grönsaker och kryddor i en gryta. 700 g färdig köttblandning för karelsk stek
svarade ost, karelska piroger och snaps. Traditionen att laga julmat är djupt rotad och ni som sett Historieätarnas sätt att skildra hur vi ätit julmat genom tiderna minns säkert att dopp i grytan som kom till på medeltiden är den äldsta julmaten
Varva kött, lök, morot och kryddor i en ugnsfast gryta. Tillred i ugn i 225 grader ca en halv timme utan lock, lägg sedan locket på grytan. 700 g färdig köttblandning för karelsk stek
Till helgen blir det Karelska piroger bland annat ser fram emot detta. Ställ paprikorna med öppningen uppåt i en ugnsform med lock eller en gryta som tål ugnsvärme