Ingredienser Portioner. 8 4 dl mjölk 4 dl vispgrädde 1 msk kardemummakärnor 8 äggulor 3 dl strösocker Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kardemummaglass. Kör sedan den kalla glassmeten i en glassmaskin eller frys in glassmeten platt i så kallade zip-lockpåsar eller något liknande så att kardemummaglassen fryser till tunna block
rabarberkompott. Skölj och skär rabarberstjälkarna, först på längden och sedan i 4 cm långa bitar. Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker
Det här receptet ger en sagolikt god kardemummaglass. Gräddig, len och med en mild smak av kardemumma. Glassmeten ska sjudas ihop för att tjockna men den får absolut inte koka
Kardemummaglass. Servera soppan varm med kardemummaglassen ca 12 st. Yammi vad gott. Värmande kryddig rabarbersoppa serverad med hemmagjord glass med smak av kardemumma
Vaniljglass - Hemmagjord Glass Med Äkta VaniljJordgubbsglass - God Hemmagjord GlassChokladglass Med Fudge BrowniesCitronglass - Recept På Gräddig Glass Med CitronRecept På Mintglass Med Mörk ChokladRecept På Kardemummaglass II Ingredienser