Ursprungsreceptet kommer från Leila, sedan har jag ändrat litegrann. Och att "portionsförpacka" kakor så att säga, genom att baka dem som muffins - det är himla smidigt
Jag var ju som sagt inte helt nöjd med de morotskakemuffins jag bakade för några dagar sedan. Kikade från början på ett recept från Leila, men har nu ändrat om det både hit och dit, så vi kan väl säga att det är "Leil-ippianskt", hahaha
Jäst degen i omgångar, tillsatt mer kardemumma för smakens skull och suttit med ficklampa (eftersom ugnsbelysningen är ur funktion) och studerat bullarna sekund för sekund, klockat tiden, utvärderat bulle efter bulle
Jag uteslöt kardemumman när jag bakade, då jag inte gillar det och det blev hur bra som helst. Med detta receptet blir det riktigt smakrika och härligt kryddiga muffins, ingefäran gör verkligen skillnad
I sanning har jag aldrig varit ett jättefan av cupcakes – jag drar mig till minnes nånting om ”Sex & The City-glorifierade muffins”, men när jag bläddrade igenom boken (som namnet till trots faktiskt inte bara handlar om cupcakes) så fastnade jag på ett par ställen i intressanta recept
Hackad choklad, hallon, blåbär, kardemumma, äpple och kanel eller något annat som man gillar. Men jag gjorde en liten muffins av smeten till mig själv också och tyckte att det blev väldigt god