Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Tillsätt socker, salt och stött kardemumma. Lyxbullar med vaniljkräm24 stVetedeg100 g smör330 ml mjölk3/4 dl socker3 krm salt1 1/3 tsk kardemumma540 g manitobamjöl (eller vetemjöl special)2 tsk torrjästFyllning70 g smör140 g mandelmassaGrön karamellfärgVaniljkräm2 påsar marsanpulver3 dl mjölk1 msk strösockerPensling
Stöt kardemumman fint i en mortel. 1 tsk kardemummakärnor. 1 tsk kardemummakärnor. Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter
Börja med att hälla i mjöl, smulad jäst, mjölk (fingervarm) socker, kardemumma och ägget i bunken till hushållsassisten och kör ihop degen långsamt med degkrok
Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen. 1 1/2 tsk malen kardemumma. Vik ihop degen från långsidan och skär ca 2 cm breda remsor som du tvinnar och formar till knutar. 1 1/2 tsk malen kardemumma