Ofta när man går på tävlingsdiet eller av någon anledning vill vara lite striktare med maten, blir det lätt ganska smaklöst och tråkigt och man tröttnar snabbt på kanel och kardemumma i gröten
Jag gjorde dubbelt så mycket fyllning och i bullarna hade jag egenmald kardemumma från Indien. Halva lördagen gick åt till bull och brödbak och det var en lyckad bakdag
På veckoslutet bakade jag bullar. Pensla bullarna med ägget och strö pärlsocker över. 35 stycken5 dl mjölk1 ägg2 dl socker1 msk kardemumma1 tsk salt22g torrgäst13 - 15 dl Vetemjöl150 - 200 g smör, rumsvarmtFyllning. 1 äggpärlsocker att sätta påBlanda ägg, socker, kardemumma och salt i ca +42 grader varm mjölk. Skär bitar från degen som är ungefär 2cm breda (beror på hur stora bullar man vill göra). Lägg alla bullar på en plåt med en duk över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt bullarna i mitten av ugnen för 10-15 minuter
Tillsätt kesella, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Nu bara måste ni hålla ögon och öron öppna för dessa bullmuffins måst ni bara prova,fick receptet av en vän, tack för tipset