En oöppnad burk kokad kondenseradmjölk har en hållbarhet på ca 2 månader i kylen och en burk öppnad kokad mjök på ca 2 veckor. Salty CaramelChocolate CakeBottnar270 g vetemjöl450 g strösocker135 g kakao9 g bikarbonat6 g bakpulver7 g salt90 g neutral olja265 g mjölk blandad med 20 g vit vinsvinäger285 g hett kaffe3 ägg2 tsk vaniljessensSätt ugnen på 180 grader (ej varmluft). Salt Karamell Marängsmörkräm160 g äggvitor200 g fint strösocker400 g riktigt rumsvarmt smr2 rejäla nypor flingsalt1 dl fast dulce de leche (kokad ca 4 timmar)2 krm vaniljpulverLägg äggvitor och strösocker i en skål (gärna den till maskinen/assistenten om du gör krämen i en maskin). 265 g mjölk
Lyft upp klyftorna (låt sockerkaramellen vara kvar i kastrullen) och fördela i pajskalen. Tillsätt den kondenserademjölken och kardemumma i karamellen och låt den sjud under omrörning 5 minuter. 1 burk kondenseradmjölk
Krossa karamellerna med hammare eller stöt i en mortel. 11 förp kondenseradmjölk, sötad (400 g). 1100 g turkisk peppar-karameller. 1Glass5 dl vispgrädde 1 förp kondenseradmjölk, sötad (400 g) 200 g hallon 100 g turkisk peppar-karameller. Vispa grädden med den kondenserademjölken ungefär 10 minuter med elvisp, så att den blir fluffig
Det blev en kola aktig mjuk kaka med en liten bränd karamell aktig smak, fylld i mitten med geléhallon, som dessutom smälte en aning längst ner i djupet av "vulkanen" för gelé hallonen kom dit när kakan var varm, riktigt lyckat när man skar ut en bit
Innan man ska börja baka gör man kola/karamell av den kondenserademjölken. Då kokar man en oöppnad burk kondenseradmjölk i vattenbad under ca 2 timmar. 1/2 burk kondenseradkaramelliseradmjölk, kolakräm. 1/2 burk kondenseradkaramelliseradmjölk, kolakräm
Receptbankar fullkomligt svämmade över av en rad recept där denna upphottade karamell ingår. Salt karamell talar vi alltså om, på ren svenska, men hur gott och lockande låter det egentligen