Blanda ner de avrunna tomaterna, sardellcrème, (oliver) och kapris. För att göra rätten mer mättande har jag gjort som Jamie Oliver och lagt till tonfisk - det passar kanon
Lägg på kapris, oliver, sardeller och persilja. Lägg på tonfisken. Skiva tomaterna och lägg på salladen. 1400 g färsk tonfisk, MSC-märkt. 12 tomater. 11 dl kapris. 11 dl svarta oliver. 18 sardeller. 1Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olivolja
Lägg upp salladen på ett fat och lägg på oliver, kapris och klyftade ägg. Mixa avsköljda bönor, kapris, sardeller och citronskal- och saft med mixerstav
Tillsätt kapris och sardeller och vänd i potatis och bönor. Halvera tomaterna och blanda allt med lite olivolja, tonfiskolja och pressad citron i en stor skål
Hetta upp lite olivolja och tillsätt resterande vitlök, chili och rosmarin samt kapris, sardeller, oregano och kanelstång och fräs på svag värme tills vitlöken mjuknar
Skiva rödlöken tunt och grovhacka den grillade paprikan, tillsätt dem samt kapris och brödbitarna. Jamie Oliverstomat- och brödsallad serverad med grillad vit tonfisk
Låt kronärtskockshjärtan, tonfisk och ansjovis rinna av. eller sardeller. 1 burk tonfisk i vatten. 3 stora tomater i klyftor. 12 svarta urkärnade oliver. 2 tsk kapris
Tillsätt tomater, oregano, kapris, oliver, citronsaft + skal och enentuellt vitt vin. Smaka av med salt och peppar (tänk dock på att intesalta för mycket eftersom både sardellerna, kaprisen och oliverna är salta i sig)