4 2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g) 3 schalottenlökar 2 msk smör eller margarin 3 dl vittvin 5 dl vispgrädde 1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 dl hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. 1 dl torrt vittvin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vittvin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Fördelen med ett gott vittvin är att man kan ta ett glas medans man lagar också. Ta inte det allra sunkigaste vita vinet utan köp nåt medelbra alla fall
Tillsätt vinet. Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
(Spanska kronprinsen hade mousserande vin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserande viner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen