Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. 1 liter färska kantareller, ca 500 g1 gullök3 msk smör2 msk vetemjöl1 dl torrt vittvin7 dl vatten1½ msk kantarellfond2 dl vispgrädde½ tsk salt1–2 krm svartpeppar. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. 1 gullök. 1 dl torrt vittvin
Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. 1 gullök. 1 dl torrt vittvin. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gullök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vittvin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Finhacka den gulalöken. Toppa sen med knaperstekt bacon och friterad purjolök. Fördelen med ett gott vittvin är att man kan ta ett glas medans man lagar också
jord och lövSkala och hacka löken. Tillsätt vinet. Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
eller gullök. purjolökssoppa, som är både god, enkel att göra och dessutom billig,. frysen och en liten flaska vittvin, som stått ett bra tag i skafferiet
gula- eller trattkantareller. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp (obs. Rör i mjölet och häll i vinet, låt det hela sjuda i 5 minuter. 1 gullök. 1 dl vittvin