Det här receptet passar både med gula kantareller och trattisar. Har letat efter ett vardagsrecept på kantarellsoppa som både är gott och enkelt att göra
Jag tog helt enkelt mitt eget recept på kantarellsoppa och anpassade efter andra svampsmaker. Definitivt billigare än att basera soppan på kantareller, och dessutom en mer vardaglig soppa
Fräs lite i smöret och lägg sen i kantarellerna också. Kantarellsoppa med ciabatta bröd. Häll eventuellt i lite torkade kantareller eller om du fiskat upp några innan du mixade
) kantarellsoppa. 2-3 större potatisar1 gul lök200- 300 g kantareller (jag har frysta förstekta)3 dl grädde (jag tar så klart vispgrädde)kryddor efter smakenriven västerbotten ostFräsa löken i smör/olja och skiva potatis i samma kärl (tunna skivor blir klara fortare)Häll på vattnet ca 2 dl, så att potatis täcks heltLåt koka i ca 10 minTillsatt kantareller och låt alla smakar blandas ihopHäll på grädde och krydda efter smakenNär du har kört soppan i matberedare/stavmixer lägger du osten, så mycket du tycker att det räcker *ler*Voilá. 200- 300 g kantareller
Det går lika bra att använda färska kantareller som frysta och förvällda. Perfekt som förrätt vi en mysig middag eller som lunch en regning och blåsig dag, en varm och mustig kantarellsoppa är aldrig fel
Idag skall jag göra min kantarellsoppa. Grannen kom med 2 paket frysta Trattkanatreller. // Kantarell - Trattkantarellsoppa ca 4 personer1 liter färska eller 3 dl djupfrystakantareller. 1 klick smör4 msk vetemjöl1 liter grönsaksbuljung1 msk tomatpure1½ dl grädde1 msk vanlig mögelost1 tsk citronsaftperiljasaltpepparFräs kantarellerna i smöret. 3 dl djupfrystakantareller