Bra start på december alltså. kantareller. Väldigt ofta gör jag min smakrika och enkla kantarellostsås, men när jag tillagade rådjur så gjorde jag en kantarellsås med smak av konjak
1 liter färska kantareller. Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie. Smula ner torkadekantareller. Kantarellsås. Skär inte upp köttet på en gång när det är färdigt utan låt det ligga och vila ca 20 minuter. 1,5 dl torkadekantareller. (eller 200 g svamp på burk)
Ställ tillbaka buljongen på plattan och ha nu ner grädden och kantarellerna. Till min älgstek serverar jag en kantarellsåspå vispgrädde, en rönnbärsgelé och ris
Är det så att du inte planerar någon direkt halloweenfest så kanske det iaf blir en allhelgona-middag på söndag, och då kan jag föreslå dig att servera en höstinspirerad fläskfilé i gräddig kantarellsås
Låt riset vara kvar ett tag på plattan flytta sedan av kastrullen och ställ någon annanstans. Hacka kantarellerna till mindre bitar, häll allt i en uppvärmd stekpanna, stek ett tag med lite salt och svartpeppar
Yolo på det. ramensoppa med quorn, japansk rotfruktsmiso och pasta med quorn- & kantarellsås. Den här veckan bjussar jag på tre recept och en ute-ätning så spar vi det fjärde till kommande vecka