Kantareller färska kryddor recept

Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Häll i vin, vatten, fond, lagerblad, enbär, gelé och kryddor. Dela kantarellerna om de är stora och förväll dem
Smörstekta kantareller

Smörstekta kantareller

4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Fläskfilégryta med kantareller

Fläskfilégryta med kantareller

Stek de i smör tillsammans med kryddorna och lägg sedan över de i en gryta. Låt allt puttra ihop en stund, smaka av om det behövs mer kryddor och servera
Smördegspaj med kantareller

Smördegspaj med kantareller

Om du har färskakantareller steker du dem i smör först så att du blir av med vätska. Blanda samman ägg, grädde, ost med kryddor
Viltpaj med kantareller

Viltpaj med kantareller

trattkantareller eller champinjoner). 300 g färsk svamp (kantareller. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och knåda sedan samman allt ordentligt på ett bakbord så att det blir en jämn och fin deg