) och spelade in och gjorde denna goda kanelkyckling. Hon gjorde mycket gott men den rätten som jag kände att jag absolut ville testa att laga var just denna kanelkyckling, tydligen vida känd inom svenska filmvärlden
Marockansk kanelkyckling med bulgursallad 1 kg kycklinglårfiléer 1 msk malen kanel 1 msk salt 4 vitlökskryddor, krossade 1 dl olivolja svartpeppar Vispa samman allt utom kycklingen i en skål
Kanel, denna nyttiga kryddan, använder jag allt för sällan i matlagningen. Reglerar tydligen blodsockret och dämpar även sockersuget vilket ju låter fantastiskt
Antal. 3 personer Ingredienser. 800 g kyckling över och underlår1 dl sultanrussin1 dl pinjenötter3 dl grädde 38%salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar1 kruka färsk mynta för dekoration Marinad
Salta och peppra kycklingen. Fördela mjöl, ägg och mandelspån på varsin tallrik. Blanda kanel i mandeln. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och sist i mandelspån
Skölj och torka av den tinade kycklingen. Skala apelsinen med enpotatisskalare, (eller om du har specialverktyg för att strimlacitrusskal) inget av det vita av skalet skall följa med
Koka spaghettin enligt förpackningen. Fräs kycklingfärsen i olivolja med kanel, svartpeppar och salt, rör om och finfördela kycklingfärsen med en träsked, tills färsen är genomstekt i ca 5 minuter
Tänd grillen eller värm ugnen till 225 grader. Dela varje kyckling i 4 delar. Mosa ihop kryddmarinaden i en mortel och gnid in kycklingdelarna med blandningen
Skölj och torka av den tinade kycklingen. Skala apelsinen med en potatisskalare, (eller om du har specialverktyg för att strimla citrusskal) inget av det vita av skalet skall följa med