Marknadsnötter, kanderademandlar, brända sockermandlar m. Lägg tillbaka dem i skålen och häll på honungen så alla mandlar får på sig, blanda gärna runt ordentligt
Mjuk smak med bärig sötma och toner av mandel, honung, aprikos och persika. Ja, det kan kännas onödigt lyxigt att göra drinkar på fin fin cognac men det här en klockren smakkombo som både är lätt att göra och komma ihåg
Låt socker, honung och smör smälta i en kastrull. 200 g kanderade citrusskal, grovhackade. 4 msk honung. 200 g kanderade citrusskal, grovhackade. 4 msk honung
Skulle ha haft nötter på egentligen som jag hade kanderat i honung. Denna är en liten variant så 1 skopa proteinpulver från @myproteinse och 1 skopa malda mandlar från samma företag. 1 skopa malda mandlar
Häll i hela mandlar med ytterhöljet kvar. Tillsätt honungen och vispa allt luftigt (blir det ingen luft i så är massan för varm, kyl då ner den i kylskåpet
Torr, medelfyllig, frisk, lite eldig, smakintensiv, honung, salmiak, kanderade apelsinskal. Det får en lätt oxiderad, ren doft av nötter, tydliga jästaromer, brieost, honung och lätt rökighet
I kväll ska jag göra kanderade rosenblad. Rätten består av filodeg med hackade valnötter, mandlar eller pistaschnötter som gräddas och när den fortfarande är varm dränks i en lag av honung, socker, kryddor och rosenvatten