Kanderadlök. En massa lökringar. Sen biff, ost och toppa med en massa kanderadlök och sen locket. Hacka därefter all svamp grovt, och finhacka löken och vitlöken
Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre
I väntan på veckoslutet gör jag en saftig pannbiff med lök. Den handlar egentligen helt om löken. Den smörstekta, underbara, goda och lite lätt söta löken
Svampburgare med chevré och kanderadlök. Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiff med lök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
I samma panna som du kanderadelöken häller du ner olivolja och fräser lök, vitlök, halverade körsbärstomater, soltorkade tomater och svartkål tills löken blivit mjuk och svartkålen och tomaterna börjat skrumpna ihop
Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter. Skala och skiva rödlök, vitlök och chili tunt. Hetta upp stekpannan där du rostade nötterna på nytt med rikligt med olivolja och böra fräsa löken och chilin på medelhög värme, du vill att de ska rostas lätt men absolut inte brännas
Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter. Osten ersätts med vitlök, ljus sojasås och näringsjäst som ger en riktigt god umamismak, och istället för vanlig grädde använder jag havregrädde
kanderade rädisor till dekoration. Häll några droppar olivolja i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlöken och löken och låt den svättas en liten stund utan att bli allt för brynt, lägg i spenatbladen och sautera dem i några få minuter
Kanderadlök. Karamelliserad lök. e januari 2019 släpps de första två galetterna på deras meny, Jävligt Franskt som är en take på ”Biff och bea” med fejkonmarinad tofu, karamelliserad lök och en enkel kall bearnaissås, samt Jävligt Libanesiskt som är en take på Zeinas libanesiska moussaka med hummus, fast med oumph istället för kikärtor. 3 röda lökar1 msk rapsolja1 tsk socker eller sirap2 tsk kikkomansoja1 msk vattenSvartpeppar efter smak. Skala och strimla rödlökStek på medlehög värme i rapsolja tills löken fått fin färg och karamelliserats, ca 20 minTillsätt socker, vatten och kikkomansoja och låt steka in, ca 2 minServeras ljummen. Bred 2 msk bearnaisesås på ena halvan av galettenVik upp den andra halvan så du får en såsfylld halvmåneLägg en bädd av spenat i botten på galettenSen 4-5 skivor tofuLägg på 2 msk karamelliserad lökOch sist 2 msk bearnaissås jämt utklickad och sen lite smulade valnötterRulla ihop och toppa med lite ner nötter. 3 röda lökar