De kan vara mer eller mindre kryddiga, torra, fulla med nötter, russin, ananas eller kokos. Hand upp alla som börjar få lite smått pockande andnöd, lätta panikkänslor och något vilt stirrande i blicken bara du hör bjällriga sånger eller någon nämner det nästan förbjudna ordet (*julafton*, bäst vi viskar det
Eller kanderade på en tårta, eller infrysta i isbitar, eller i salladen (ja, om de är giftfritt odlade så är de ätbara), eller i en tekopp som en enkel bordsdekoration, eller naturligt avfröade i rabattkanten, eller avbildade i smycken eller på tyg
Använde endast vetemjöl och smaksatte brödet med olivolja, flingsalt och färsk rosmarin)Ekologiska knackkorvarKokospannacotta med marinerad ananas och kanderad kokosoch vad skulle en Valborg vara utan hembakade munkar
Kanderad frukt från naturgodishyllan i affären. Smeten på bilden är gjord på farinsocker, och i fruktblandningen (som ju inte precis syns) finns bland annat torkade ananasringar och olika sorters russin
Saltlakrits täckt av belgisk vit choklad och kanderad med syrligt lime-fruktpulver. Välkända klassiker som melon, åersika och körsbär finns i påsen men även nya smaker som ananas, apelsin och kiwi
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, malen ingefära och 2 msk kanderad ingefära. Rör ihop florsockret med resten av likören, juicen, 1 msk vatten och resten av den kanderade ingefäran. 50-100 g kanderad ingefära