Kan man steka färdigkokt skinka recept

Lucka 16: Skinka från grunden

Lucka 16: Skinka från grunden

Julens godaste skinkmacka är definitivt den som man äter när skinkan är nygriljerad och varm. Ibland köper vi skinka från en bonde och då måste vi börja med att rimma skinkan, sedan ugnssteker vi den innan vi avslutar med att griljera

Griljerad Julskinka

Antingen kanman köpa rimmad skinka och koka den, eller steka den i ugn i flera timmar. Nitritsalt tillsätts enbart för att skinkan ska få en aptitligare färgnyans, men påverkar inte hållbarheten det minsta
Mera mat ombord

Mera mat ombord

Efter vår första längre resa med båten gav jag er värdefulla och uppskattade tips på hur mankan tänka och göra med maten ombord

Matrelaterad historia - blandat

Kolbullen i dessa sammanhangkanske däremot många känner till. den där pinnen som en del sticker i julskinkan - kanske det är en kvarleva av "hatletten"
Pasta med fänkål

Pasta med fänkål

Man tager som bekant vad man haver, och i det här fallet var det i stort sett fänkål – och det avsilade schalottenlökshacket från när jag tillredde en beurre blanc i helgen
Rimma, steka och griljera skinka

Rimma, steka och griljera skinka

Eller köper ni rimmad skinka eller ni kanske köper färdigkokt som bara behöver griljeras. GriljeraLåt skinkan svalna något
LCHF - För Nybörjare

LCHF - För Nybörjare

Mankan nämligen äta sig mätt på god mat och ändå gå ner i vikt. Det är ok – du kan också kalla det för njutmetoden
Jul jul strålande julmat

Jul jul strålande julmat

Men det är ju så… man vet aldrig hur skinkan ser ut inuti. Skinkan köper jag alltid färdigkokt och varje år är det som att ”köpa grisen i säcken” Haha, nu fick jag till det minsann

Lättlagad mat på begränsat utrymme

Ett paket frysta ärter eller ett par burkar färdigkokt majs blir tillsammans med lite lök, en god buljong och en slatt vitt vin efter en omgång med mixerstaven en enkel men jättegod soppa som kan serveras både varm och kall

Ordlista för matglada

Uttrycket används också när man enbart häller kokande vatten över råvaror. En del är tämligen vanliga som de flesta känner igen, andra är rena grekiskan
Gästblogg TL #4

Gästblogg TL #4

Kanske det, men allvarligt, hur ofta äter man inte samma mat, vecka ut och vecka in. Jag varken vill eller kan lägga min tid och energi på att småhandla varje dag, eller i full panik slänga ihop en måltid som varken ger energi eller näring

Tips och recept

Tänkte ge lite tips på bra basvaror att alltid försöka ha hemma, ibland räcker tiden inte till och man kommer hem jättehungrig och för att inte falla dit och kasta i sig mat kan det vara bra att mat hemma som är snabbt att fixa

Pytt i panna med senaps och gurksås LCHF

Lägg i det andra köttet och låt det steka med en stund. Skär kassler eller skinka i små kuber. Lägg till sist i brysselkålen och baconet och låt allt steka tills det känns färdigt