Det är en nära kusin till den spanska paellan och mankan göra det som långkok, beroende på ingredienserna, eller som en snabbare variant där det är klart när riset har kokat färdigt och nästan all vätska har sugits upp
Som ni kanske la märke till i förra inlägget så skrev jag om varan var ekologisk eller inte. Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella
Den här veckan spenderar jag på GastroNord, Sveriges största restaurang och storköksmässa där jag bland annat har bidragit med att sätta upp halva menyn på den nya stora Street Food restaurang som finns inne på mässområdet, och föreläser och håller workshops på olika teman hela veckan igenom
Fast den klarar sig rätt mycket själv så mankan göra annat under tiden den kokar. Den var vakuum-mörad på något sätt och skulle helst ligga i kylen några dagar innan använding, kan vara bra att tänka på
Pastasallad är ju sådär lite vardaglig mat som mankan blanda i lite vad man känner för i och som både kan vara en helt underbar matupplevelse men även en ganska tråkig sådan som man mest bara stoppar i sig för att få lite energi
Undertiden kan du börja bryna köttet i omgångar tillsammans med tomatpurén och salt. Tanken är att köttet sakta ska få koka sönder, detta brukar ta ca tre timmar om man kör på tvåan på en spis med sex lägen
Många tycker att det är tråkigt att inte kunna äta "vanlig husmanskost" när man är vegetarian, dock tycker jag att mankan göra sina husmansrecept med en tvist
Tomatsås är det bästa mankan ha i frysen. Förrförra helgen mötte jag våren i Berlin (den har visserligen kommit till London med men just nu är det kallt ute) men de dagar solen inte visar sina strålar är det gott med värmande mat innan det blir sallad och grillat för hela slanten