Mankan använda endast mjölk om man vill. Slå över den kalla vätskan och lös jästen. Går bra att frysa. Mankan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet
Väl frysta lägger man dem i plastpåsar och så kan de förvaras i upp till två veckor innan man tar fram dem, tinar dem i kylskåpet och sedan tar ut dem för att jäsa
Precis sådär frasiga som man vill att ett wienerbrödman sätter tänderna i ska vara och sen när man gör dem själv så kanman ju bestämma hur mycket vaniljkräm det ska vara i
Jag har bloggat några tidsinställda inlägg som kommer att dyka upp här på bloggen som jag vill dela med mig av under dygnet så uppdateringar kommer dyka upp för den som vill läsa om frasiga wienerbröd med vaniljkräm och chokladsås, vår nya familjemedlem och min minimakeover av vårt uterum jag gjorde i förra veckan
Mankan med fördel frysa in bottnarna innan de skall användas, då är de lättare att skära. När de ska monteras får man skära med en vass kniv längs med kanterna, sedan lossnar de utan problem
Den innehåller lite för många E-nummer för att jag ska känna mig helt bekväm, men visst kan den vara ett alternativ om man t ex längtar efter wienerbröd eller en Napoleonbakelse som det är svårt att hitta någon bra ersättningsprodukt för
Vem vet, men jag kan bara instäma i att det är fantastiskt gott tillsammans med färska skaldjur, prova dessutom att riva ner lite parmesan och chili i den så når aiolin till sjunde himmelsen
Här tänkte jag ge er receptet på mandelkakan uppe till vänster på bilden. Egentligen är det väl inte så märkvärdigt att ta tillvara på fallfrukt, det har människan gjort i alla tider
Dessutom får vi tips på hemma bake-off, att mankan pensla bullarna med sockerlag efter gräddning (i stället för med uppvispat ägg före) och Öhrn passar också på att avliva myten om att bullar måste jäsa i dragfritt kök
I originalreceptet står det att man ska använda margarin, något jag inte är ett stort fan av så jag använde smör istället och det kan inte ha varit fel för enligt killarna var de sååååå goda, inte frasiga som ett riktigt wienerbröd men väldans, väldans likt
Men sen kanman krypa ner i sängen igen och ev sova en stund tid. En cinelle är en klassisk kanelbulle och wienerbröd, en saftig och spröd bulle med wienerdeg helt enkelt
Jag kan inte få nog av denna kombination. Senare har jag gjort cheesecake, våfflor och pannkakor med samma tillbehör, wienerbröd och idag provade jag att göra en smoothie