Kanman grilla musslor. Självklart kan du det. Den här rätten med grillade gröna musslor, toppade goda smaker är helt fantastisk till en kall drink eller en iskall öl
Såhär kanman göra. Servera med en liten kula hallonsorbet och kanske lite färska bär. Den här ragun kan du variera hur mycket som helst och den passar perfekt att servera till många om du är lite flink i fingrarna när du lägger upp allt
Om man vill kanman ta i 1-2 droppar röd karamellfärg för ögats skull. 100 g musslor utan skal (gärna de färska i plastburk). 5 dl vispgrädde (kan bytas ut till matlagningsgrädde)
) att vi inte skulle bli mätta på skaldjuren hade fixat lite olika tillbehör så som bland annat en Västerbottenostpaj vilket alltid är gott till skaldjur, den går att grädda som småpajer eller en stor som även kan delas i bitar och serveras som snittar om man så vill
Just nu lagar jag väldigt olika mat, svensk husmanskost ena dagen, japanskt nästa, mellanösternmat den tredje dagen, marockanskt den fjärde dagen, polskt den femte dagen, och sedan svenskt igen och sedan något annat
Grytan är formad som två wokpannor kanman säga som sitter ihop med ett gångjärn vilket gör att den kan klämmas ihop och bli tätslutande (lite som en mussla faktiskt)
Mankan sedan använda all buljong/fond eller frysa ner i istärningar till ett annat tillfälle. Mankan såklart variera purjolökssoppan med att tillsätta fisk, broccoli, morötter, toppa med räkor eller om man ser nåt annat gott i sin kyl eller i affären