Jag gissar att manmed fördel kanersätta en del av vetemjöletmed en annan sort. Man vill ju att den jäser ordentligt innan man bakar ut den, därför kan det vara bra att göra degen på ljummet vatten, så den får lite starthjälp
Om man vill behålla de höga kanterna, tar man ut den färdiggräddade brödet ur formen när den är ljummen och inte bränns, sätter i två tunna grillspett i kors i mitten på brödet, vänder den uppochner, så den får hänga i en skål till brödet kallnar, så blir botten också torr
Om man ska kalljäsa ett bröd över natten och vill vara säker på att det jäst klart på morgonen kan det vara praktiskt med en hörna jäst i degen, man hamnar lite på den säkra sidan då
Då tar jäsningen längre tid och mankan behöva mortla saffranet med en sockerbit och en pytteliten skvätt alkohol för att få fram smaken, i dag gjorde jag med varm vätska
Mankan absolut baka ljusa bröd med rågsurdeg, men det går inte alltid att rakt av ersätta vetesurdegen mot rågsurdeg eftersom de kan bete sig lite olika