Kammusslor vitt vin recept

Räksoppa med kammusslor

mjölk + mjöl svartpeppar salt chilipulver kammusslor (om du köpt djupfrysa så ska de tinas över natten i kylen) Skala räkorna
Middag med Kalventrecot Barlgoule

Middag med Kalventrecot Barlgoule

Gratinerade kammusslor med sancerrevin. Tillsätt vin, vinäger, kycklingfond, örter och salt. Det fick bli min färdigfavorit - kammusslor med Sancerrevin från Picard

Gott nytt år!

Kammusslor med citronliguine. Blanda med smör, persilja, dragon, parmesan, olivolja, vittvin och lite cognac till en jämn massa

Avsmakningsmeny på Frantzén/Lindeberg

Getostklubba med torkad rödbeta & bipollen serveras med rödbets- & portvinssirap. Brioche med picklade kantareller glaserad med oxmärg under rökt bacon “jelly“Melon, basilka & långpeppar “slush“ med coppa & balsamvinäger“Guld, tryffel & kål“ brynt vitkålsconsommé med späda blad av vitkål, tryffelgéle i guld med gräslöksblomma & gräslök

Varm skaldjurssallad

Lätt hjärtmusslorna i en bunke med vatten så att eventuell sand försvinner. Tillsätt blåmusslorna samt 1 dl vittvin. 1 nät hjärtmusslor eller kammusslor. 1 dl torrt vittvin

Soppa - Skaldjurssoppa med tomat

Tillsätt kammusslor, räkor och musslor och koka upp. Smält smör i en kastrull och fräs chalottenlök mjuk utan att bryna, blanda ned mjölet och fräs ytterligare några minuter, späd med vinet