Kamben med glaze recept

Kamben med hemmakokt glaze

Kamben med hemmakokt glaze

Jag är väldigt svag för grillade kamben. Denna gången gjorde jag enligt ett nytt marinad recept se nedan och sedan kokade jag en egen glaze
Kamben med kryddig glaze

Kamben med kryddig glaze

Pensla kambenenmedglaze. Gnid in kambenenmed salt, ingefära, farinsocker och tre sorters peppar. Dra bort den tunna hinnan på kambenen
Grillade kamben som legat i saltlag

Grillade kamben som legat i saltlag

Grillade kamben är så galet gott om man får till den rätta kryddan med saltlag och glaze. Rör ihop saltlagen med vatten, salt, socker och kryddor och lägg ner kambenen i lagen
Grillade kamben med svensk coleslaw

Grillade kamben med svensk coleslaw

Börja sedan pensla kambenenmedglazen men vänta till kambenen är klara. När bubblorna blir större och den får en simmig konsistens är glazen klar och får vila
Grillade kamben med karibisk coleslaw

Grillade kamben med karibisk coleslaw

Glaze honung Sweet baby rays honey chipotle bbq-sås. Grillade kamben1 kg kamben salt (efter smak) 0,5 tsk svartpeppar/rack 1 msk brunsocker/rack 1 tsk rökt paprikapulver/rack 3 msk koncentrerad äppeljuice 1-2 klyfta vitlök (eller rack)
Grillade kamben, försvinnande goda!

Grillade kamben, försvinnande goda!

Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting. Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen
Barbequegrillade kamben med 3-2-1 metoden

Barbequegrillade kamben med 3-2-1 metoden

Ta ur kambenen ur folien, lägg nu tillbaka på grillen och pensla medglazen. Kan ju givetvis också bero på kvalitet eller för lite/lång tid på grillen men jag blev i alla fall jättenöjd med resultatet och den där glazen, den är så j-vla god
Grillade kamben

Grillade kamben

Fördela Glazen över kambenens bägge sidor med en pensel. Till den här rätten använde jag en färdig honuns glazemed smak och ingefära och citron

Kamben

När vi kom hem från bonden laddade jag min Crock-Pot medkamben. Igår blev det en tripp till vår lokala bonde här i Lindome, Gödebergs, för att fylla på frysen igen med lite kött
Kamben och potatissallad

Kamben och potatissallad

Glejsa gärna många gånger under grillningen, så att du får lager på lager medglaze. Koka ett kilo färskpotatis, låt dem kallna och skiva sedan i en bunke tillsammans med en finhackad gul lök

Honungsglaserade kamben

Kamben är tjocka revben, med mycket kött och lagom mycket fett som gör dem väldigt tacksamma att grilla
Trippelgrillade, klibbiga kamben

Trippelgrillade, klibbiga kamben

Pensla medglaze, grilla, vänd och pensla på nytt. Det är något magiskt med dessa klibbiga, kryddiga och smakrika kamben
BBQ grillade kamben - igen....

BBQ grillade kamben - igen....

Tiderna är inte helt exakta, har du mindre kamben så tar du kortare tid. Tiderna är inte helt exakta, har du mindre kamben så tar du kortare tid
Fantastiskt möra kamben!

Fantastiskt möra kamben!

Börja med att ta bort hinnan på baksidan av kambenen, smeta in kambenenmed senap eller olivolja. Hoppas ni hade en härlig midsommarafton med god mat
Grillade revben

Grillade revben

Blanda ingredienserna till glazen och pensla benen på båda sidor. Gnid in kambenenmed grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. 5 kg kamben