Kalvytterfile med rödvinssås recept

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Timjanstekt kalv med svartvinbärsky

Börja med rotfrukterna. Ös köttet med smöret. Smaka av med salt och strö över persilja. Servera med rotfrukter och svartvinbärssky
Självömkan och årets nyårsmeny

Självömkan och årets nyårsmeny

Parmesanpanerade lammracks med potatismos och rödvinssås. Första halvan av min julsemester var alldeles underbar med julfester, god mat, fina vänners sällskap och julfirande med familj och släkt