Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås 4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Kalvytterfilé och färsk salsiccia med parmesanstuvad färskpotatis Gnid in kalvytterfilén med lite olja och krydda med salt och svartpeppar. 600-700 g kalvytterfilé. 1 pkt ICA selection salsicciaParmesanstuvad färskpotatis. 4 port 600-700 g kalvytterfilé. 1 pkt ICA selection salsiccia Smått & gott
Dag 2 Recept 2.. Det ultimata fredagsmysreceptet! Förra veckan var jag hos morsan och farsan på grillkväll, och dom hade köpt gallet mycket kött och sjukt många olika typer varav en var kalvytterfiléAddes mat