Kalvlever vispgrädde recept

Sherrysauterad kalvlever

Sherrysauterad kalvlever

400 g kalvlever eller ungnötslever. 1 dl vispgrädde. 400 g kalvlever eller ungnötslever. 1 dl vispgrädde. SHERRYSAUTERAD KALVLEVER
Grillad kalvlever och bacon med stuvade kantareller

Grillad kalvlever och bacon med stuvade kantareller

Salta och peppra kalvlevern och grilla tillsammans med äpple och bacon. 4 st kalvleverskivor á 150 g. 3 dl vispgrädde. 4 st kalvleverskivor á 150 g 12 skivor bacon 300 g kantareller 1 st hackad schalottenlök 3 dl vispgrädde salt peppar curry 2 st äpplen 30 g smör
Levergryta

Levergryta

Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Levergryta med kapris och syltlök

Levergryta med kapris och syltlök

Kan ju vara att jag köpte något annat än kalvlever när jag åt senast. Häll på vispgrädde och låt sjuda en stund
Leverpastej med calvados

Leverpastej med calvados

Putsa kalvlevern och skär den i stora bitar. kalvlever. 3 dl vispgrädde. Skär baconet i bitar. Skala och skär löken i bitar

Bakad leverpastej

2 dl vispgrädde. 300 gram kalvlever. 1. Ta bort eventuella hinnor och grova blodkärl på levern, som alternativt kan vara av gris

Leverpastej (Hedonisten)

200g kalvlever (jag använde ungnötslever). 1 dl vispgrädde. 200g kalvlever. Disclaimer. Detta är inte mitt recept utan är taget från boken Hedonisten

Kalvlever à-l'orange

500 g kalvlever. 1 dl vispgrädde. Skala potatisen och koka den utan salt. Skär levern i skivor, ca ¾ cm tjocka

Kalvlever på franskt vis

KALVLEVER PÅ FRANSKT VIS. 2 skivor kalvlever. 1½ - 2 dl vispgrädde. 2 skivor kalvlever. 1½ - 2 dl vispgrädde

Kinesisk leverrätt

400 g kalvlever. 1 dl vispgrädde. Skär levern i strimlor. purjolök och champinjoner i skivor. Bryn levern med fettet i en stekpappa

Laktosfri leverpastej

150 g kalvlever. 1 dl laktosfri vispgrädde. Skala och finhacka löken. Skär levern i bitar och skär bort eventuella hinnor

Lever med oliv och skinkröra

500 g kalvlever i skivor. 2 dl vispgrädde. Fräs löken mjuk i lite smör. Tillsätt svampen. Fräs ytterligare någon minut

Min Bakade Leverpastej

2 dl vispgrädde. 300 g kalvlever. Ta bort eventuella hinnor och grova blodkärl på levern, som alternativt kan vara av gris