Kalvlever gryta recept

Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

Jag passar på att smida medan levergrytan är varm och slår till på en riktigt klassiker, kalvlever anglais
Kalvlever med balsamicolök

Kalvlever med balsamicolök

Lägg lök, balsamvinäger och socker i en gryta och koka ihop tills löken är glaserad. Torka av kalvlevern
Levergryta

Levergryta

Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Levergryta med kapris och syltlök

Levergryta med kapris och syltlök

Kan ju vara att jag köpte något annat än kalvlever när jag åt senast. Jaha, då var det mitt bidrag till Glimten i grytans face-your-fears-vecka
Stekt lever med lök

Stekt lever med lök

Skala och strimla löken och lägg i en stor stekpanna eller gryta. 600 gram lever, kalvlever, ungnötslever eller lammlever

Kycklinglevergryta med Chiligrädde

I somras gjorde jag en god Tapasrätt på kalvlever, marinerad över natten med citron och chili. Ta upp och lägg över i en gryta
Morbergs pölsa

Morbergs pölsa

kalvlever. Koka upp vatten i en stor gryta med rikligt med salt. Lägg tillbaka köttet i grytan och täck med kallt vatten och sätt tillbaka på spisen
Champagnevänliga förrätter på nyår

Champagnevänliga förrätter på nyår

400 gram eko köttfärs400 gram kalvlever (eller gris/nöt/kyckling)300 gram pancetta (eller bacon)1 dl grädde3 ägg1/2 dl sherry1/2 dl konjak1/2 dl porter eller annat öl2 msk vällagrad balsamico1 tsk timjan, 1 tsk oregano, 1 tsk persilliade, lite riven muskotnöt1 msk örtsalt1 msk vitpeppar och 1 msk svartpeppar (helst från kvarnen)2 msk hackad persilja4 vitlöksklyftor1 finhackad lök1 dl finhackad ättiksgurkaEv 1 msk kaprisDekoration. * Koka upp en stor gryta med vatten* Mixa bacon eller pancetta och sprit med stavmixer eller matberedare* Rör snabbt ihop pancettaröran med köttfärsen, alla kryddor, ägg, grädde, allt utom levern och dekorationen* Skär levern i fina bitar* Rör ned levern* Smöra en form och lägg i köttröran så att formen blir helt full, banka ett par gånger mot underlaget, vira in hela formen med folie så att det är tättslutande* Sätt in den i en större gryta eller form i ugnen på 170 grader* Ös eller häll försiktigt i det kokande vattnet i den yttre formen - ett så kallat bain de marie* Låt stå i cirka tre timmar tills juicen blir helt gul när du trycker på patén* Ta ut ur ugnen (försiktigt, det är lätt att få det heta vattnet på dig)* Ställ patén med en vikt ovanpå som passar i pannan (ev en annan panna med en tung gryta ovanpå)* Låt stå cirka en halvtimme och häll ut juicen* Ställ in i kylenServera med en cumberlandsås. 400 gram kalvlever

Levergryta

Tillsätt majs och ärtor och ge grytan ytterligare ett uppkok. (Kapris och äppelklyftor kan också få plas i grytan ) Servera levergrytan tillsammans med ett gott potatismos eller råris
Vi leker att vi är i Grekland...

Vi leker att vi är i Grekland...

De hade kalvlever Anglais – hurra. Ta ur dem ur grytan/stekpannan. Så idag blev det moussaka till middag

En ofta ratad läckerhet

 Här finns naturligtvis också varianten  l ´anglaise med kapris nämnd, det  ultimata sättet att njuta av kalvlever, tycker jag

Jag tycker inte om!

Pappa gjorde en fantastisk gryta av strimlad kalvlever, urvattnad i mjölk, sedan doppad i vetemjöl och knaprigt stekt

Helstekt lever i gryta

kg kalvlever eller ungnötlever. Låt fettet bli ljusbrunt i en gryta eller stekpanna. Skölj av levern, torka den med hushållspapper

Levergryta

Tillsätt ärter-, majs- och paprikablandningen och ge grytan ytterligare ett uppkok. Servera levergrytan tillsammans med ett gott potatismos, ris eller råris

Kinesisk leverrätt

Lägg över i en gryta. Lägg över i grytan. Häll över i grytan. Låt grytan småputtra under lock i 10-15 min. 400 g kalvlever

Leverpastej

Häll kalvlever, späck, lök, ansjovis, ägg, vetemjöl, grädde, salt, peppar och farinsocker i en mixer eller matberedare och kör tills det är en slät smet

Min goda levergryta

Skär tomaterna i klyftor och blanda ned dem i grytan. Servera grytan med kokt potatis eller ris. 300 g ungnöt- eller kalvlever. Stek lever och fläsk i matfettet i en gryta ca 5 minuter. 300 g ungnöt- eller kalvlever