Kalvlägg med polenta recept

Kalvlägg med polenta

Ganera med dillkvistar och de brynta kantarellerna serveras med kokt polenta eller ris. Krydda köttet, bryn det väl runtom, salta och peppra med vitpepparkvarnen
Osso bucco med gremolata

Osso bucco med gremolata

Servera med nykokt pasta eller polenta. Krydda köttet med salt och peppar och vänd det i mjölet. Lägg över köttet i en gryta med lock
Osso Buco

Osso Buco

Doppa kalvläggen i mjöl och stek i omgångar i smör i en het panna. Servera osso bucon med gremolata, de finhackade tomaterna och polenta eller saffransris
Ossobuco

Ossobuco

Ossobuco betyder bokstavligen ben (osso) med hål (buco) och det refererar kalvlägget som man använder till denna rätt
Ossobuco med gremolata

Ossobuco med gremolata

Servera med potatismos eller polenta och sallad. Torka av köttet med hushållspapper. Fräs grönsakerna i en stekgryta med olja under omrörning

Osso buco med polenta

kalvlägg. Avsluta med en rejäl smörklick. Koka upp vatten till polentan enligt anvisningar på paketet. Vid servering, garnera osso bucon med färsk timjan

Ossobuco med gremolata

Servera med potatismos eller polenta och sallad.  Torka av köttet med hushållspapper.  Fräs grönsakerna i en stekgryta med olja under omrörning