Kalvfärs järpar med persilja recept

Persiljejärpar med skysås

Persiljejärpar med skysås

Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det medkalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Kalvfärsjärpar

Kalvfärsjärpar

Blanda lök och ströbröd med köttfärs och. Lägg persilja i snitten och tryck ihop järparna ordentligt. dl hackad persilja
Kalvfärsjärpar med persiljesås

Kalvfärsjärpar med persiljesås

4 4 port ris Järpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk ca 500 g kalvfärs 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin Persiljesås 1 msk vitvinsvinäger 2 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 kycklingbuljongtärning 1 msk majsstärkelse 1/2 kruka persilja Tillbehör 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen

Persiljejärpar

Påminner ju väldigt mycket om köttbullar, fast med lite smak av persilja också. Dagens middag fick bli husmanskost igen – persiljejärparmed gräddsås, kokt potatis och brysselkål
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

Kalvjärparmed ärtpotatismos. Garnera med. hackad persilja. Servera med. Blanda färsen med salt och peppar, salvia och yoghurt
Kebab med varm sallad

Kebab med varm sallad

Järparmed grekiska influenser kanske. Så blandade jag ihop en sallad med småblad från trädgården, rostad morot, fetaost, mycket flatbladig persilja (viktigt), gräslök med blommor
Plommonspäckade järpar med persiljesås

Plommonspäckade järpar med persiljesås

Vid servering hackas persiljan och rörs ner i såsen. Tillsätt grädde och yoghurt, koka upp och red eventuellt av lite med maizena utrört i lite kallt vatten, smaka av med salt och peppar

Mina kalvjärpar

Arbeta ihop färsen med kryddor och blanda ner brödröran och ägget. Persilja ½ knippa. Forma till järpar och bryn dem runt om

Persiljejärpar i gräddsky

Detta recept påminner lite om wallenbergare i smaken med len fin kalvfärs som gör sig ypperligt bra till just järpar

Persiljejärpar med skysås

Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det medkalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar

Kalvfärsjärpar med svamp

Stek trattkantarellerna knapriga i smör, salta och peppra, strö över lite hackad persilja. Blanda kalvfärsenmed ägget, salt och peppar i matberedare eller blandare