ca 500-600g grytbitar av fransyska eller högrev. 3 msk koncentrerad kalv/oxfond. Häll i 3 msk kalv- eller oxfond och 3 msk tomatpuré. ca 500-600g grytbitar av fransyska eller högrev. 3 msk koncentrerad kalv/oxfond
STEKGRADSGUIDE KALV. 10 Fransyska. 8 Fransyska. På den nya sidan är tanken att du ska få recept och inspiration att laga mat med delar från hela djuret
1,5 kg nötkött som rostbiff, innanlår, fransyska eller kalv. Sätt ugnen på 150 grader. Bind gärna upp köttet till en rund rulle med steksnöre så håller det formen bättre
Secondi Piatta kunde man välja lite olika och jag valde kalv som kokats väldigt länge. Krögaren var en äldre fransyska som presenterade maten och sig själv och lät oss känna oss väldigt välkomna
I den här grytan har jag fransyska från kalv och beräknar att den är klar efter ca 40 min. 600 gr kalvkött eller annat mört kött, 5 klyftor vitlök, 1 röd paprika, 1 burk krossade tomater, 2 gula lökar, 4 medelstora potatisar, 3 morötter, 2 dl vitt torrt vin, 3 msk olivolja, 1 msk paprikapulver, 1 tsk kanel, 1 tsk svartpeppar, 1 knippe persilja, 1 påse saffran, 3 köttbuljongtärningar, ½ msk socker. 600 gr kalvkött eller annat mört kött,
Älgfilé, kalv. Älgstek, fransyska. Älgkött kalv, biff. Älgkött kalv, entrecôte. En älgkalvstek skulle jag göra på mediumsidan och en "sämre" stek skulle jag köra på låg värme, länge tills helt genomstekt