Kalops recept

Kalops

Kalops

En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Servera kalopsen med kokt ­potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Klassisk kalops i godaste skysåsen

Klassisk kalops i godaste skysåsen

Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
Kalops på fläskkött

Kalops på fläskkött

Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart. Putsa och skär ner skinksteken till grytbitar om ca 3x3cm
Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops är perfekt att göra i crockpot. Här visas kalopsen innan den kokas sakta. Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Ingredienser till Morbergs skånska kalops. Idag gjorde jag Per Morbergs kalops i Crock-Pot. Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök
Kalops

Kalops

Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn köttet, i omgångar, i en stekpanna med smör
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5