Kalops högrev recept

Kalops av högrev

Kalops av högrev

högrev. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Enkel kalops på högrev

Enkel kalops på högrev

Här kommer ett recept på en enkel kalops. cirka 700 g högrev. 700 g högrev. Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis
Minimalistisk skånsk kalops på högrev

Minimalistisk skånsk kalops på högrev

Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött
Kalops

Kalops

En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Servera kalopsen med kokt ­potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops är perfekt att göra i crockpot. Här visas kalopsen innan den kokas sakta. 1 kg grytbitar av högrev eller bog. 1 kg grytbitar av högrev eller bog
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök. Ingredienser till Morbergs skånska kalops
Klassisk kalops

Klassisk kalops

4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skånsk kalops

Skånsk kalops

1½ kg nötkött t ex högrev med ben. Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter
KALOPS

KALOPS

skär högreven i 3×3 tärningar. 2 kg högrev i bit. Skär lök o morötter i grova bitar. fräs lök o morot i stor kastrull tills löken mjuknar
Fransk kalops

Fransk kalops

Kalops är en kär gammal grytklassiker och att den görs i olika versioner visste vi redan, t. I ingredienslistan fanns, förutom kött och morötter, även ärtor, vin, rosmarin och tomatpuré, något man inte hittar i varken den svenska eller den skånska kalopsen och frågar ni oss så passade dom fint däri
Mammas kalops

Mammas kalops

Det är kalops på gång. 1 1/2 kg högrev eller märgpipa3 gula lökar2 morötter8 kryddpepparkorn1 lagerblad1 liter köttbuljong2 msk vetemjölSmör att steka iSalt och malen vitpeppar. 1 1/2 kg högrev eller märgpipa