Du kan äta den rå, koka, steka, koka in, grilla, halstra, ugnsbaka, varmröka, kallröka, grava…ja det finns lika många sätt som Madonna bytt image under sin karriär
Hacka räkor o skär laxen i små bitar. 5-6 skivor bröd ( till en 15 cm form)25 g smält smör 400 g Philadelphia ost200 g créme fraiche100 g créme bonjour med kantarell smak1 ask krasse2-3 msk pepparrot 1 dl majonnäs ( jag hade hemma gjorda)2-3 msk sweetchilisås500 g skalade räkor + 400 g till dekoration400 g kallrök lax ( spara lite till deko)2 tsk gelatin pulver
Servera äggröran med kallrök lax och en klick av avokado crèmen. 4 skiva(or) kallrökt lax. 1. Blanda avokado och philadelphiaost i en skål men en gaffel
Det vill säga fisk som skall gravas, kallrökas eller ätas rå som i t ex sushi. Jag använder mig av fryst lax för att Livsmedelsverket rekommenderar att man fryser all fisk som skall ätas rå
kallrök lax, skivad. Bred ut färskost (nåndera av smakerna eller båda) på en skiva kallrökt lax. Strö över gräslök, eventuellt röksalt/salt och placera några bitar fenkål i ena kanten av laxbiten