Häll i salt, grahamsmjöl, vetemjöl och vetekli. 13 dl grahamsmjöl. 125 g jäst (0,5 förp) 6 dl vatten, kallt 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 8 dl vetemjöl 1 dl vetekli 2 msk solrosfrönRör ut jästen i lite av det kalla vattnet
Dessa goda frukostbullar sitter vi och mumsar på just nu. KALLJÄSTAFRUKOSTBULLAR. 2 dl grahamsmjöl. Forma degen till 6 stycken bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2 dl grahamsmjöl
Hängde ni med. Nästa gång ska jag testa med dinkelmjöl, för det passar så bra till lösare degar. Enkla frukostbullar, 8-10 st5 g jäst (jag har inte glömt en nolla, det ska vara fem)3 dl kallt vatten1 tsk salt1 msk olja2 msk sirap4 dl grahamsmjöl4 dl vetemjölLös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Skär degen i 8-10 bitar och låt dem jäsa på ett bakplåtspapper medan ugnen blir varm. Grädda sedan bullarna på den varma plåten i ca 15 minuter (det är lätt att bara dra bakplåtspappret med bullarna ned på den varma plåten). Enkla frukostbullar, 8-10 st
Njuter av en lång skön frukost och alla tidningar man inte hunnit med under veckan. För det mesta äter vi äggröra, balsamvinägerstekta småtomater och en god smörgås med ost och apelsinmarmelad
Vi inledde helgen med nybakade frukostbullar & färskpressad juice. Nu hittade jag ett, som jag justerade en smula & fick de bästa frukostbullarna -so far
Sen gjorde jag kalljästafrukostbullar. Kalljästa havrebullar. Jag protesterade och fick tillbaka "då måste du ta den, ta hem den och laga nåt med den då"