Kalljästa bullar

Finns det något härligare än doften av nybakade bullar, vare sig det är frukostbullar eller söta kanelbullar? Baka kalljästa bullar nästa gång, så blir de extra luftiga, extra smakrika - extra goda helt enkelt!

kalljästa bullar ägg kalljästa bullar kallt kalljästa bullar med smör
Lolos Matblogg
Bilden kommer från receptet Bullar , kalljästa av Lolos Matblogg

Satsa på kalljästa bullar


Nygräddade bullar har en speciell plats i våra hjärtan. Och just kalljästa bullar har något speciellt, de blir extra goda på alla sätt. Fördelen med att kalljäsa degen är att smakerna utvecklas bättre under den långa jäsningen och att man kan använda mindre jäst. Bröden får en härlig surdegskänsla och smaken av jäst märks knappt. En annan fördel med att baka kalljästa bullar är att du sparar tid på morgonen om du vill servera nygräddade bullar till frukost!

De flesta bullar, både söta bullar och matbröd, kan kalljäsa i kylen över natten. Jäs degen direkt i bunken och baka ut den till bullar på morgonen. Det går också bra att baka ut degen på kvällen och sedan grädda bullarna direkt morgonen. Bättre sätt att starta dagen kan knappast finnas!

Toppkommentarer i kalljästa bullar

Saffransbullar med mandelmassa
33

“Simple recipe.”

Visa alla 2 kommentarer