Kalljäst bröd

Finns det något härligare än att vakna av doften av nybakat bröd? Satsa på kalljäst bröd nästa gång, så blir det extra luftigt, extra smakrikt - extra gott helt enkelt!

kalljäst bröd honung kalljäst bröd rågmjöl kalljäst bröd olivolja kalljäst bröd grahamsmjöl kalljäst bröd rågsikt kalljäst bröd linfrön kalljäst bröd över natten kalljäst bröd med surdeg
Bak bok mat
Bilden kommer från receptet Kalljäst bröd i långpanna av Bak bok mat

Topprecept för kalljäst bröd just nu

Visa alla topprecept för kalljäst bröd

Baka kalljäst bröd


Nygräddat bröd är nog mångas favorit. Med all rätt. Och just kalljäst bröd har något alldeles extra speciellt. Fördelen med att kalljäsa degen är att man kan använda en mindre mängd jäst och att smakerna utvecklas bättre under den långa jäsningstiden. Brödet får en trevlig surdegskänsla och smaken av jäst märks knappt av. En annan fördel med att baka kalljäst bröd är att du sparar tid på morgonen om du vill servera nygräddat bröd till frukost.

De flesta sorters bröd kan kalljäsa i kylen över natten. Jäs degen direkt i bunken och baka ut den på morgonen. Det går också fint att baka ut degen på kvällen och sedan grädda brödet direkt morgonen. Skrolla vidare för att hitta din favorit av kalljäst bröd. Vad sägs till exempel om kalljäst bröd som görs i gjutjärnsgryta? Eller varför inte ett saftigt kalljäst bröd med torkade aprikoser? Bättre sätt att starta dagen finns knappast!