Krustader (även kallad tartelette) "Krustader är små skålformade, friterade bakverk av smör- el. Mammas champinjonkrustader som gräddas i ugn är bland det godaste jag vet
-) Tapas finns i varma, kalla, enkla och mer avancerade rätter.  En del anser att tapas inte är â€rikig mat†för att det är bara smårätter, men oftast luras man av de små rätterna
såsen kallas 'min bästa röda sås' men eftersom den inte är min sås. De här goda smårätterna brukar jag använda som tillbehör till olika maträtter influerade av det arabiska köket
Den kokta, kalla potatisen behåller sin fiberstruktur när den återupphettas genom stekning. I Spanien serveras den som tapas tillsammans med andra smårätter
I Frankrike finns en variant på baba ganoush som man där kallar för kaviar d’aubergine och man kan med fördel göra receptet nedan lite mer franskt genom att utesluta tahinin (sesampastan)
Falafel är också vanlig som en smårätt på buffébordet eller meze som det också kallas. Jajamän, tillsammans med hembakade pitabröd passar falafel alldeles ypperligt
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Jag tycker i och för sig om smårätter oavsett väder, men extra mycket när det är varmt ute
Servera varma, ljumma eller kalla. Nu när det är glöggtider tänkte jag tipsa om tre goda lättlagade smårätter som passar bra att servera på exempelvis en glöggbjudning