Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta ihop till en smulig deg. Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren
" över hela gården och vägrade komma med hem förrän jag kallade henne Bäck. 2½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver3 kokta kalla potatisar50 gr smör2 msk vattenFyllning. 3 kokta kalla potatisar
Paj gör gott i själen kalla dagar och på menyn idag står det således kantarellpaj… klassiskt. Ägg, Kantareller, Matpaj, Mjölk, Muskotnöt, Ost, Rödlök, Ruccolasallad, Salt, Vitpeppar Paj gör gott i själen kalla dagar och på menyn idag står det således kantarellpaj… klassiskt
Blanda smör mjölmixen och salt i en bunke, använd gärna maskin om du hartillsätt det kalla vattnetDegen är väldigt kladdigLägg degen i en pajformDet går inte att trycka ut degen för hand så jaganvänder en bred smörkniv för degen kännssom bredbart smörNär du fått till degen så låter du den vila i kylen i 30 minEfter 30 min förgräddar du den i 10 min200 grader i mitten av ugnen, nagga bottenmed en gaffel innan du ställer in den i ugnenSen är det bara att fylla med valfri fyllningLYCKA TILL MED EN GOD PAJ 210 gr mjölmix