Monika och Kjell levererade två nya recept på kalla såser till det grillade köttet och eftersom de var så in i bänken goda så var vi ju tvungna att be om recepten och skicka dom vidare till er
Mårtensson kallade dem honungsmarinerade men då jag tyckte att de smakade mer vin så bytte jag helt ogenerat namn och självklart blev det några små ändringar i receptet
Det började med några färdiga, små och kalla tapas från en affär dit man gärna har med sig en egen påse just för att man skäms lite för att man ens har varit där
Tzatziki, Amerikansk grillsås eller denna kalla grillsås. Ev behövs inte all sky så ta lite i taget, blanda runt och servera i pitabröd, tortilliabröd, orientbröd eller med hamburgerbröd som jag hade här
Jag kallar den här såsen för " Grillsås" för den ä god till grillat kött. Denna produkt är en blandning av olja o smör kan man säga som används en hel del på restauranger , finare matställen rynkar dock på näsan åt såsbas men jag tycker det är en mycket användbar produkt eftersom den är flytande även i kalla temperaturer
För tio år sedan tryckte vi i oss flera av Arlas Kalla Såser som fanns i kyldiskarna då, sedan upptäckte vi köpe-Bea, och sedan började vi laga egna grillsåser