Mixa samman alla ingredienser tillsåsen. Jag måste ge det ett försök till innan jag bestämmer mig. Skär halloumin i skivor och stek i en torr panna, dela i mindre bitar
Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallttills den ska serveras. En kallsås på mosad banan, krossade jordnötter, creme fraiche, curry, salt och peppar
Det på bilden är för övrigt en av våra standardmiddagar som vi ofta tar till när fantasin tryter - vegetariska biffar av något slag som vi äter med sallad och en kallsås
(Om du använder konserverade kikärter ska de först hällas av i durkslag sedan sköljas med kallt vatten och till sist rinna av ordentligt innan de tillsätts)
Kan ätas varm eller kall. Lägg köttbullarna ovanpå och häll över såsen. Blanda ihop de övriga ingredienserna, forma till bullar och stek dem i stekpanna i lite olivolja
Det går lika bra att servera couscousen varm som kall. Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehörtill teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
Såsen är en kallyoghurtsås som smaksatts med balsamvinäger, dijon och vitlök och tycker du kanske att det låter som en något märklig blandning så tycker du som vi
Häll av pastan i ett durkslag och skölj den under rinnande kallt vatten. Idén till denna smarriga pastasallad, med bland annat kikärtor och sweet chilisås, fick jag när jag läste ett recept på en pastasallad med kyckling, på den mycket trevliga bloggen 'Kryddburken' (se här)
Genom att koka quinoan och bulguret direkt i tomatsåsen får du ett väldigt saftig och smakrik kolhydratskälla som inte kräver någon extra sås om du inte önskar det