Håkans kallasåstill grillat. Tyvärr får man inte till den där riktiga grillsmaken på en elgrill så någon gång händer det att vi går ner för alla tre våningarna i huset och grillar på gården istället
Första gången gjorde vi enligt receptet och serverade såsenkall, men det kändes på nåt sätt fel och när det var dags igen så bestämde vi oss för att värma såsen
Såsen är dessutom god att äta kall som en egen såstill grillat kött/fisk/fågel. Tillsåsen. Jag säger bara fisken, för den passar till både vit fisk och lax
En vit bordeaux passar perfekt till den lite feta såsen. Den friska syran piggar upp både sås och mig. Oj, vad de gillar torsk, kanske till och med mer än vi
Tänk dig en kallsås och jag garanterar att majonnäs ligger som grund för just denna. Du gör enkelt en så kallad dubbelpanering genom att först doppa fisken i vetemjöl, sedan i ägg (lätt uppvispad med lite vatten) sedan doppar du i panco eller ströbröd
Till fisken tycker jag att det är givet med potatismos eller kokt potatis och en kallsås. Skolans kallafisksås är ju en klassiker som aldrig blir gammal
Och så en jättegod såstill. Jag börjar planera och lagar kvällens mat, uppdaterar mig på vad sonen behöver ha med sig till skolan nästa dag, lägger in tvätt och sätter igång tvättmaskinen, tittar in på min blogg, börjar så smått skriva något nytt inlägg, sonen och hans kompisar springer upp och ner mellan våningarna i huset hojtar och leker, och jag tar fram kameran och börjar ställa in den, tar några bilder av maten under tiden jag lagar den, skriver ner receptet i mitt nya inlägg, har koll på maten jag lagar, min son och kompisarna vill gärna vara med på ett hörn, är nyfikna, frågar och pratar om kvällens mat ” vad ska ni äta
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Grönsaksplättar med zucchini och morot, serveras med en bit grillad kyckling – liberal lchf, paleo, glutenfri, mejerifri, vegetarisk om du väljer en kallsås istället för kyckling
Lite god melon med prosciutto och ett glas kallt vitt vin. Efter den lilla aptitretaren blev det temurafriterad (jag hade färdig mix från en thaibutik) färsk torsk med Rhode Islandsås och en jättegod och pigg salsa som jag gjorde på massor av vår egen persilja, raspat citronskal, finhackade coctailtomater, gurka och rödlök och smaksatte med citronsaft, olivolja och salt