Det är nästan det enda som håller mig på rätt köl denna mörka och kalla årstid. Det blev i alla fall saffran, och de soligt gula potatisbullarna smakade mums med en riktigt grönskande, vitlöksstinn sås gjord på färsk spenat
Bladen kan du använda färska som krydda i kalla crème fraiche-såser och i kryddsmör. Sen fick det bli femtunga också en växt som fyller hela blomkrukan, den skall vara i min nya betongkruka på altanen
Rensa och skölj kaprisen noga, först i ett durkslag så du blir av med allt salt och låt sedan kaprisen ligga i kallt vatten ett bra tag och byt gärna vatten efter ett tag så att den blir mindre salt och de fina smakerna kommer fram
Förvara kallt. Sås,röror,dipp och dressing dressing, majonnäs, recept, tryffelolja . Jag känner ingen som helst prestige med att man måste göra sin egen majonnäs
Det har varit en lååång, seg, kall och snöig vinter och den verkar inte slut än. Några av mina favoritrecept är Spaghetti med vinkokt zucchini med smak av timjan, Friterade risbollar med saffran och sås på färska tomater, Äppelbruschetta med grönkål vitlök och chili, Ugnsbakad paprika med fänkål och getost, Bondbönor med ärtor och mozzarella
Spola av medkallt vatten och dra sedan av skalet. Låt kallna. Vilket är det perfekta mjölet, behövs verkligen jäst, ska man koka tomatsåsen eller räcker det med hackade San Marzanotomater
Det blir ännu mera kontakt med det som kallas sjukvård, i veckan som kommer. Men vinden är inte kall och det doftar helt annorlunda när det är vårluft som kommer