Kall sås med kokt ägg recept

Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Panerad fisk medkokt potatis, ärtor och denna goda sås. Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

Servera fisken med den kallasåsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta. Dubbelpanera fisken i mjöl, ägg och pankoströbröd (eller vanligt ströbröd)
kall kokt lax med pepparotssås

kall kokt lax med pepparotssås

Lägg upp fisken och skeda upp såsen över den. Garnera med räkor, ägg och gurka samt dill. Ta bort från värmen och lägg i laxen
Panerad torskfilé med kall sås

Panerad torskfilé med kall sås

Kokt potatis och kokta grönsaker. Doppa varje filé i vetemjöl – uppvispat ägg – ströbröd, (i den ordningsföljden)
Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker

Panerad torsk med kall sås och picklade grönsaker

500 g torskfilé, delad i 8 bitar salt 2 ägg 2 msk vatten 1 dl majsstärkelse 3 dl pankoströbröd olja. 1Kallsås1 dl kapris 1 kruka färsk gräslök 2 dl majonnäs 2 dl gräddfil 2 msk dijonsenap salt. 1Till servering900 g kokt potatis 1 kruka färsk dill
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Servera den kokta torsken medäggsåsen och förslagsvis kokt eller pressad potatis. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Kokt torsk och äggsås

Kokt torsk och äggsås

Det verkar blir en riktigt kall dag idag. Servera fisken medsås, potatis och grönsaker (gärna gröna ärtor)
Kokt torsk i äggsås

Kokt torsk i äggsås

Hårdkoka äggen och ställ dem i kallt vatten att svalna. Ta upp torsken med hålslev och lägg den under folie så den håller sig varm
Kall laxtallrik LCHF

Kall laxtallrik LCHF

Lägg upp fisken och skeda upp såsen över den. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och rör om ordentligt

Kokt torsk med äggsås

Servera den kokta torsken medäggsåsen och förslagsvis kokt eller pressad potatis. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Ta upp torsken och servera den medäggsåsen, kokt potatis, kokta ärtor samt tärnad paprika. Smaka av såsenmed salt och vitpeppar
Skottska ägg (Scotch eggs)

Skottska ägg (Scotch eggs)

Enligt originalreceptet skall man ha hårdkoktaägg men jag tycker att det är godare med lagom lösa ägg istället
Friterad kyckling med sötsur sås och ris

Friterad kyckling med sötsur sås och ris

Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. Jag gissar att det är bakpulvret samt äggvitan som är själva tricket till frasigheten