Ajvar är gott som dipp till bröd, i en kallsås, på varma mackor och quesadillas. Efter att ha läst diverse hyllningar till den goda röran med ursprung i Balkanländerna blev jag otroligt sugen på ajvarrelish
Ta ut färsen ur kylskåpet en halvtimme i förväg, så den inte är så kall. PS Den ajvar som blev över pytsade jag i köttfärssås en annan dag, i stället för den traditionella burken med krossade tomater
Grillade Kycklingspett på Grön Salladsbädd medKallSås. Varm som kall, gör det du föredrar. Den röda såsen som har lite hetta bredde jag på botten och fyllde sen bröden med allt gott
Häll linserna i ett durkslag eller i en trådsil och skölj dem under rinnande kallt vatten. Linssåsmedajvarrelish är gott och smakrikt alternativ till den vanliga linssås som jag vanligtvis brukar göra (se recept på den vanliga linssåsen här)
Till detta blev det en kallsås bestående av turkisk yoghurt och ajvarrelish, gott och fräscht. Man får nog passa på att njuta idag för det ska bli kallare i början av nästa vecka
Smaka av och ställ kallt en stund innan serveringen. Här nedanför bilden kommer tips på olika såser och grönsaksrätter som passar bra till grillat, klicka bara på länkarna så kommer du till receptet
Blir en god kallsås som passar bra till fisk och kötträtter exempelvis. Jag älskar kvarg (och minikeso), proteinrikt, fettsnålt och framförallt gott, exempelvis med hallon och en skvätt funlight i