När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabba medel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Servera fisken tillsammans med en kallsås gjord på ungefär samma smaker, och ja, du är i mål. Min tisdag började på jobbet, där jag serverade fisk i ägg- och persiljesås till lunch, och sen körde jag hem efter ett snabbstopp i affären
Blöt händerna i kallt vatten och forma lagom stora biffar. Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressad potatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
Söndag - Torskbiffar med kalldillsås. Tisdag - Makrillsås med dragon. När det kommer till matbordet så är ju tisdagar traditionellt fiskdagar, i alla fall i mina trakter
Tänk dig en kallsås och jag garanterar att majonnäs ligger som grund för just denna. Du gör enkelt en så kallad dubbelpanering genom att först doppa fisken i vetemjöl, sedan i ägg (lätt uppvispad med lite vatten) sedan doppar du i panco eller ströbröd
Kallyoghurtsås till fisk. potatis/morötter/palsternacka) och en kallyoghurtsås. Såser & dressingar. Jag älskar fisk, och så gör även mina barn, speciellt stekt, panerad sådan
Nu när vintern kommit och det är kallt ute så är det extra gott med något värmande i magen. Kyckling i en helt galet god sås verkligen, ni vet, en sådan som man lätt skulle kunna sleva i sig med sked