Blanda alla ingredienserna till ägg- och romsåsen och ställ kallt fram till serveringen. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Blanda alla ingredienserna till ägg- och romsåsen och ställ kallt fram till serveringen. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
Vi bjöd på en härlig påsklunch bestående av morotslax (se här), kokt potatis, kokta ägg samt den här supergoda vegetariska varianten av romsås, gjord på caviart istället för ishavsrom
Lägg purjolök- och spenatfräset i pajskalet. Romsås. Strö över ost och lägg på smulad lax. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt, peppar och dill och häll i formen
Skölj en form med kallt vatten och fyll färsen i formen. Tillsätt äggen ett i taget. Ta fram alla ingredienser i god tid innan du börjar laga till patén
Lägg över löken i pajskalet. Romsås. Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med dill och ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över
lite tärnad kall kokt potatis. ägg och mjölkprodukter). Romsås (smal). Ställ såsen kallt i minst en timme. Om det blir sås över brukar jag blanda den med några hackade hårdkokta ägg och ev
Lägg purjolök- och spenatfräset i pajskalet. Romsås. Strö över ost och lägg på smulad lax. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt, peppar och dill och häll i formen
Vispa sönder ägget i en bunke och tillsätt crème fraichen och eventuellt lite vatten. Pajen åt vi till middag med räkor och romsås, men den passar även perfekt till kräftskivan
Lägg över löken i pajskalet. Romsås. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över. Kavla ut degen och lägg den i en form som är 23 cm i diameter. Låt vila kallt i 30 minuter. 3 st ägg